Flyttstäd

Flyttstäd är en tjänst som städfirmor och allt-i-allo-företag erbjuder till kunder som ska flytta in eller ut ur en bostad. Oftast anlitar man städfirman när man ska flytta ut och man inte vill städa ett helt hem själv. Speciellt gamla människor kan behöva hjälp med flyttstädning.

Det är inte heller alla som har tillgång till stegar eller liknande redskap för att nå de översta hyllplanen eller andra stolen som är svåra att nå. Städfirman har oftast tillgång till de specialredskap som krävs för att helt och hållet städa bostaden inför försäljningen. Det kan vara en eller flera personer som städar bostaden.

I en flyttstädning så städas allt man kan tänka sig, från köket till badrummet, från garaget till vinden och så vidare. Målet är att hemmet ska vara skinande rent från golv till tak, så att köparen känner sig tillfreds och redo att börja bo där utan att göra det basala innan.

Vanliga frågor om flyttstädning

Vad kostar en flyttstädning?

Flyttstädningen styrs av hur lång tid städningen tar samt hur lång transporten till och från bostaden är. Oftast skickar kunden in ett underlag över vad som ska städas och hur stor bostaden är, och får därefter tillbaka en offert. Om kunden accepterar offerten ska ett datum bestämmas då städningen ska utföras.

Fungerar rut-avdrag vid flyttstädning?

Rut-avdrag är avdragsgilla kostnader för städningar. För att till fullo vara säker på om rut-avdraget är plausibelt hos ett företags respektive tjänster bör man kontakta Skatteverket och fråga. Det beror alltså på hur offerten ser ut och vad tjänsten beräknas kosta. Det går inte att få Rut-avdrag vid egen städning.

Hur blir man en flyttstädare?

Att bli flyttstädare är inte så komplicerat, det krävs inte någon formell utbildning mer än att många arbetsgivare så klart premierar erfarenheter och utbildning. Det är en klar fördel om man har åtminstone gymnasieexamen för att konkurrera om platsen. En flyttstädares lön varierar beroende på uppdrag och ålder.

Är du nöjd med ditt besök?
0 / 5 0