Flyttfirma

När man byter bostad är det många tillhörigheter som ska packas och tunga möbler som ska flyttas. Detta är något som kräver både tid och pengar. De flesta behöver hyra en släpkärra eller en mindre lastbil för ändamålet. Något enklare är dock att anlita en flyttfirma för hjälp.

Genom att ta hjälp av en flyttfirma slipper man stressen med att snabbt flytta alla tillhörigheter mellan den gamla och den nya bostaden. När man anlitar en flyttfirma bör man anlita en som använder sig av Bohag 2010. Dessa regler för allmänna bestämmelser vid bohagsflyttning är bestämda av Konsumentverket och flyttbranschen.

Tänk på att i förhand bestämma ett pris och skriva avtal på detta samt arbetets omfattning. Det är viktigt att samarbeta med flyttfirman och ge de tydliga instruktioner om vad det är de ska flytta. Flytthjälp är något man kan avbeställa femton dagar innan flytten om man skulle ångra sig.

Vanliga frågor om flyttfirmor

Har man ångerrätt på flyttjänster?

Man har ingen ångerrätt när det kommer till flyttjänster. Man kan avbeställa tjänsten kostnadsfritt om det sker senast femton dagar innan flytten. Ångerrätt är dock något som inte gäller för transporttjänster, vilket en flyttfirma räknas som. Därmed kan man bli ersättningsskyldig om man ej avbokar i tid.

Vad händer om möbler skadas i flytten?

Om möbler skadas i flytten är flyttföretaget skyldiga att ersätta den som de ingått avtalet med. Om de inte har något yrkestrafiktillstånd utfärdat av Transportstyrelsen kan det dock vara så att deras försäkring inte gäller. Kontrollera därför att flyttfirman har detta tillstånd innan avtalet skrivs.

Har flyttfirmor ett fast pris?

Det är inte alla flyttfirmor som har ett fast pris på sin tjänst. En del ger istället ett ungefärligt pris. Då kan det vara svårt att veta hur mycket tjänsten kommer kosta i slutändan. Det är därför bra att veta att slutpriset inte får överstiga 15 % av det ungefärliga priset.

Är du nöjd med ditt besök?
0 / 5 0