Samla lån

Har du många smålån och krediter betalar du onödigt höga räntekostnader varje månad. Du kan sänka dina månadskostnader genom att samla dina lån i stället. Att samla lån innebär att du tecknar ett vanligt privatlån som du använder för att betala av dina dyra smålån och krediter.

Eftersom ett privatlån har lägre ränta än snabblån och krediter kan du sänka dina räntekostnader varje månad. I och med att du bara står kvar med ett lån behöver du inte heller betala aviavgifter för flera lån vilket gör det möjligt att sänka dina månadskostnader ytterligare.

Pengarna du sparar på att samla dina lån kan du använda till att betala av din låneskuld. Det gör att du blir skuldfri snabbare och totalkostnaden för lånet minskar. När du samlar dina lån får du bättre överblick över din ekonomiska situation och kan stärka din kreditvärdighet inför framtiden.

Vanliga frågor om att samla lån

Hur mycket pengar kan jag spara på att samla lån?

Hur mycket du kan spara genom att samla dina lån är individuellt. Det beror helt enkelt på hur stora skulder du har, hur mycket du betalar i ränta och vilken ränta du kan få med ditt nya samlingslån. Det lättaste sättet att ta reda på hur mycket just du kan spara är att skicka in en låneansökan. Det är inte bindande att skicka in en ansökan och du kan tacka nej till ett låneerbjudande om du inte är nöjd.

Kan jag samla lån med betalningsanmärkning?

Ja, idag finns det flera långivare som accepterar betalningsanmärkningar under förutsättning att du har tillräckligt bra ekonomi för att hantera lånet. När du ansöker om ett samlingslån med betalningsanmärkning får du dock räkna med sämre lånevillkor än om du inte haft någon.

Vad krävs för att jag ska få samla lån?

Kraven du måste uppfylla för att få samla dina lån skiljer sig åt från olika långivare. Det finns dock ett antal krav som är mer vanligt förekommande än andra:

– Du måste vara minst 18 år
– Ha en stadigvarande inkomst
– Inte ha någon aktiv skuld hos Kronofogden
– Vara folkbokförd i Sverige

Är du nöjd med ditt besök?
0 / 5 0