Fritidshusförsäkring

En fritidshusförsäkring är en försäkring på ditt fritidshus. Om du äger ett fritidshus så är det bra om du har det försäkrat. Genom att du har ditt fritidshus försäkrat så får du ersättning för eventuella skador på byggnaden om det oväntade händer, istället för att behöva stå för dyra kostnader själv.

En fritidshusförsäkring täcker lite olika beroende på vilket försäkringsbolag ni väljer samt vilka tillval ni lägger till i er försäkring. Men rent generellt så täcker en fritidshusförsäkring om ert hus skulle drabbas av en brand, om det brinner ner eller det blir andra skador av branden. Eller om ni skulle få ett läckage och får vattenskador.

Om ni vill att era egendomar som förvaras i till exempel fritidsboendets uthus ska vara försäkrade så kan det vara ett tillägg som måste göras. Men vissa försäkringsbolag kan ha med dessa egendomar i sin standardförsäkringspremie. Kolla upp med ert försäkringsbolag vad som gäller hos dem, du kan alltid kontakta dem via telefon.

Vanliga frågor om fritidshusförsäkring

Måste vi försäkra vårt fritidshus?

Nej, ni måste inte försäkra ert fritidshus men rekommenderas att göra det så ni slipper stå för de dyra kostnaderna som kan uppstå när det oväntade händer. Därför är det bra att ha en fritidshusförsäkring som kan ge er ersättning för skadorna på ert fritidshus, tillhörande tomt och byggnader.

Vad kostar det att försäkra vårt fritidshus?

Det är väldigt svårt att sätta en exakt summa på vad det kostar att försäkra ert fritidshus.
Allt varierar på storlek på fritidshuset samt om huset har vatten och el indraget.
Men för ett fritidshus på 60 kvm med både el, vatten och avlopp kostar en försäkring mellan 100-400 kr.

Räcker det med fritidshusförsäkring vid permanent boende?

Både ja och nej. Ni får fortfarande ha fritidshusförsäkring men om ni väljer att flytta in permanent i ert fritidshus så rekommenderas det att teckna en vanlig villaförsäkring som täcker många fler punkter. Om du är osäker på vad du ska teckna kan du höra av dig till försäkringsbolaget.

Är du nöjd med ditt besök?
0 / 5 0